tiistai 7. tammikuuta 2014

Mitä meille kuuluu?

Tajusin eilen etten koko joulukuussa kertonut teille kuulumisia! Mitään kummempaa ei kuitenkaan oo tapahtunut, normi treenausta Vanessan kanssa. Joulukuun alkupuolella kävi kengittäjä, uusi meille. Ensimmäisellä yrityksellä ei saanu ponille ku yhden kengän jalkaan, joten tuli seuraavana päivänä uudestaan rauhottavan kanssa. Vanessa päätti ettei halua kenkiä...kuitenkin kengät saatiin jalkaan toisella yrittämisellä. Nyt kovasti treenataan myös sitä, että jollain aina kavionpuhdistuksen yhteydessä "lyö" kenkään. (siitä naulojen lyömisestä ei siis kovin tykänny.)


Jossain välissä joulukuuta oli tiet niiin huonossa jamassa, peilijäässä, ettei paljo päästy kärryttelemään. Mut äkkiä ne onneks suli kokonaan, sit päästii ajelemaa "kesäkelissä".


Mutta mitä Väinölle kuuluu? Väinölle kuuluu hyvää, oppinut kovasti "isojen ponien käytöstapoja". Omasta mielestäni on hirveen rauhallinen tapaus. Inka sano että, kestää hienosti lankatarhassa yksinää sillä aikaa kun Juice on ajolenkillä. Sai myöskin joulukuussa rokotteen, eläinlääkärin mukaan hyvänkokoinen varsa. Ite en oo oikein kerenny sen kans mitään touhuamaa, toivottavasti siihenki tulis viimeistää ensi kussa muutos.


Tammikuu ja vuosi 2014 starttas meillä sillä, että Inkan kanssa suunnattiin Vanessan luo kera klipperin ja satulan! Alotettiin klippauksella..se on niin kova äänine et poni ei liiemmin ois halunnu sitä lähellekkään. Muuten anto hyvin ajella, mut jostain syystä ei tykänny ku selkää/selkärangan päältä meni koneen kanssa. Kuitenkii nyt toinen! puoli on karvaton ja toinen kylki viel sentin karvassa, juu komea ku mikä... :D Klippaus piti keskeyttää ku eläinlääkäri tuli hoitamaa tallin toista hevosta..lähinpäivinä toivottavasti saadaan toinenkin puoli karvattomaks.


Sitten siihe päivän toiseen osioon, nimittäin Vanessalla ratsastukseen! Heitettiin satula ja suitset ponille päälle ja Inka hurjana kipus kyytii. Selventäköön tähän vielä, että tää oli kolmas kerta ku ponin selässä on muutaki ku valjaat.


Talutin ensin hetken, ponin niin kiltisti mentyä päästiin ne menemään kaksin..muutaman kerran menivät kuvassa(ylempänä) näkyvän ladon luo ees taas. Inka uskaltautu ravaamaankii.


Poni oli superr hieno ja kiltti! Toimi ratsuna ku vanha tekijä, oon niiiin tyytyväinen siihe! :)
Nyt ollaan jatkettu liikutuksia kärrylenkkien lisäksi, liinassa juoksuharjotuksilla. Ainiin ja Vanessa taas on pudottanu toisen etukenkänsä.....nyt aattelinkii olla sika poninomistaja ja antaa sen mennä jonkuu aikaa ilman molempia etukenkiä ja kengittää sitte vasta parin viikon päästä kokonaa uudestaa. Tällästä täällä päin. :)

Muuten kuinka monea  ärsyttää se, että mie kirjotan tänne niinkuin puhun (ihana murre!) enkä kirjakieltä? :D

6 kommenttia:

  1. Mua ei ainakaan häiritse koska teksti on niin sujuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä homma. :) Mielummi pidänkin tän "omannäkösen" ja kirjotan niinku puhun enkä ala väkisi kirjakieltä kirjottamaa, ei siit mitää tulis. :D

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista